انتشار نتایج رتبه بندی تایمز کشورهای آسیایی سال ۲۰۲۳

انتشار نتایج رتبه بندی تایمز کشورهای آسیایی سال ۲۰۲۳ / حضور ۶۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی تایمز آسیایی

در رتبه بندی آسیایی 2023 تایمز، تعداد 65 دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه صنعتی شریف با رتبه 64 اولین دانشگاه ایران و دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، پزشکی گلستان، پزشکی کردستان و علم و صنعت ایران به ترتیب با رتبه های 65، 69، 71 و 74 رتبه دوم تا پنجم ایران را کسب کردند.

بر این اساس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ویرایش 2023 توانسته است با کسب امتیاز کل 44.3 رتبه آسیایی116 و رتبه ملی 10 را در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور  به خود اختصاص دهد.

روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز است که از 13 شاخص در قالب 5 معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (30)، استنادات (30)، درآمد صنعتی (7.5) و وجهه بین المللی (7.5) استفاده کرده است که در رتبه بندی دانشگاه های آسیایی این شاخص ها جهت رتبه بندی دانشگاه های آسیایی مجددا تنظیم می شوند.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، مؤسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج زمینۀ آموزش (با وزن 25 درصد)، ، پژوهش (با وزن 30 درصد)، استنادها (با وزن 30 درصد)، درآمدهای صنعتی (با وزن 5/7 درصد)  و چشم‌انداز جهانی (با وزن 5/7 درصد)؛ بر پایۀ 13 سنجۀ کمی ارزیابی می‌کند. که دانشگاه سمنان در ارزیابی صورت گرفته در زمینه های آموزش با 21.5 امتیاز، پژوهش 13.8 امتیاز، استنادها 40.7 امتیاز، درآمد های صنعتی 37.4 امتیاز و چشم اندار جهانی امتیاز 19.6 را کسب کرده است.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام های رتبه بندی معتبر در سطح بین المللی است که در 2013 میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه های آسیایی را در کنار رتبه بندی های بین المللی خود انجام داد